Elovainiontie 15, 33470 YLÖJÄRVI info@elovainionautohuolto.fi

Elovainion Autohuolto Ylöjärvellä tarjoaa asiakkailleen korkeatasoisia huolto- ja korjaamopalveluja.

 

Auton otsonointi

Onko autossasi itsepintainen paha haju? Sisätilojen pesu ja pyyhintä ei ole auttanut, ja auto vain haisee edelleen? Tuo autosi meille otsonointiin! Otsonointi on edullinen ja tehokas tapa poistaa autosta esimerkiksi lemmikkien, tupakansavun tai kosteuden jättämiä hajuhaittoja.

Miten otsonointi tehdään?

Hajun poisto tapahtuu otsonigeneraattorilla, joka muodostaa otsonia sähköllä UV-valon, kylmäplasman tai koronapurkausmenetelmän avulla. Otsoni muodostuu suoraan normaalista ilmasta, jota puhalletaan otsonigeneraattorin läpi tuulettimilla. Auton otsonointi tapahtuu kaikki ikkunat, ovet ja luukut suljettuna, jolloin otsonipitoisuus auton sisällä kasvaa nopeasti. Auton varsin pienestä sisätilasta johtuen, otsonin kertyminen on paljon nopeampaa kuin esimerkiksi kodin otsonoinnissa, ja vastaavasti otsoni tunkeutuu nopeasti joka paikkaan.

Otsonointi puhdistaa myös auton omaa ilmankiertojärjestelmää – raitisilmasuodattimen vaihto kannattaa silti tehdä aina otsonoinnin tai ilmastointihuollon yhteydessä.

Otsonoinnissa ei käytetä mitään kemikaaleja tai puhdistusaineita, vaan otsoni itsessään hajottaa erilaiset epäpuhtaudet ja muut kemialliset hajuhaittoja aiheuttavat aineet. Erittäin suuret otsonipitoisuudet tappavat myös bakteereja ja homeitiöitä, joka auton pienessä sisätilassa on saavutettavissa tehokkaalla otsonigeneraattorilla. Otsonointilaitteessa käytetään myös sisäistä UV-valoa, joka tappaa bakteereja ja desinfioi otsonigeneraattorin läpi menevän ilman tehokkaasti.

Otsonoinnin haitat

Otsoni on itsessään terveydelle vaarallinen kaasu. Tästä syystä otsonointi on hyvä jättää ammattilaiselle, ja myös auton sisätilojen tuuletukselle on varattava riittävästi aikaa. Auton otsonointia ei tästä syystä saa tehdä myöskään suljetussa tilassa, jossa autosta purkautuva otsoni pääsisi leviämään normaaliin hengitysilmaan korkeina pitoisuuksina.

Otsoni voi myös haurastuttaa, vanhentaa tai harmaannuttaa eri aineita, mutta autoissa niitä ei tyypillisesti käytetä. Ainostaan joidenkin erittäin vanhojen autojen materiaalit saattavat olla herkkiä otsonille – esimerkiksi luonnonkumi tai bakeliitti. Nykyaikaisissa autoissa otsonointi on materiaalien osalta turvallinen vaihtoehto. Otsoni ei tuota vahinkoa esimerkiski muoville, nahkasisustalle, pellille, alumiinille, maalipinnoille, ikkunoille tai kangassisustaan.

Miten kauan auton otsonointi kestää?

Otsonointi suoritetaan kohteesta ja epämiellyttävän hajun määrästä riippuen. Lievä hajuhaitta lähtee lyhyemmällä käsittelyllä, jolloin myös tuuletusaika on lyhyempi. Henkilöauton otsonointi kestää keskimäärin noin tunnin – sitä lyhyempää käsittelyaikaa ei ole järkevää tehdä, että otsoni saadaan huolellisesti tuuletettua autosta.

Pahemman hajun poistamiseen tarvitaan pitempi aika, jolloin auton sisätilojen otsonipitoisuus kasvaa suuremmaksi ja hajuhaittojen poisto on tehokkaampaa. Myös otsonoitavan tilan tilavuus vaikuttaa merkittävästi käsittelyaikaan – esimerkiksi matkailuauton tai asuntovaunun otsonointiin kuluu useampi tunti.

Auton otsonoinnin yhteydessä kannattaa lähes poikkeuksetta suorittaa myös ilmastointihuolto. Kysy lisää!

Sijaisauto huollon ajaksi 39 € (sis. polttoaineen)

Elovainion autohuolto ay

Avoinna: ma-pe 07:00-17:00

GSM: 0400 589 254
Email: info@elovainionautohuolto.fi

Elovainiontie 15,
33470 YLÖJÄRVI
Y-tunnus: 2271039-6

Yhteistyössä:

Käytämme autohuollossa TEC4 tuotteita.

AD-laskulla aina 30 vrk korotonta maksuaikaa!

AD-Ajoturvan tiepalvelu tulee auttamaan sinua teknisen vian tai ulosajon sattuessa minne tahansa ympäri vuorokauden!