Elovainiontie 15, 33470 YLÖJÄRVI info@elovainionautohuolto.fi

Elovainion Autohuolto Ylöjärvellä tarjoaa asiakkailleen korkeatasoisia huolto- ja korjaamopalveluja.

Auton öljynvaihto kuuluu vuosittaiseen huoltoon

Auton öljynvaihto on syytä tehdä etenkin suomalaisissa olosuhteissa vuosittain, sillä epäpuhdas öljy lyhentää moottorin käyttöikää ja voi aiheuttaa vahinkoa. Moottoriöljy voitelee moottoria, joten sen tulee olla mahdollisimman puhdasta, jotta öljy voi ylläpitää moottorin toimivuutta ja tehoa moottorin mekaanisen kuluttamisen sijaan. Käytettävän moottoriöljyn laadun lisäksi tulee aina kiinnittää huomiota, että öljyä on riittävästi; jos moottorin voitelu ei pelaa, alkaa muodostua kitkaa, moottorin lämpötila nousee ja lopulta se leikkaa kiinni. Oikein toimiva moottori paitsi kestää pidempään, myös kuluttaa vähemmän polttoainetta.

Öljyn ominaisuuksia heikentää ja käyttöikää lyhentää esimerkiksi pölyiset tiet, lyhyet ajomatkat, nykivä ja kuormittava kaupunkiajo sekä talvipakkaset, joiden seurauksena öljyyn kertyy normaalia enemmän sen hyviä ominaisuuksia hävittävää vettä. Myös tasaisessa ajossa optimaalisissa olosuhteissa öljyyn kertyy polttoaineen palamisesta syntyvää palamisjätettä ja metallihiukkasia. Etenkin pohjoismaiden ulkopuolella valmistettujen automallien ilmoitettu vaihtoväli voi siis olla liian pitkä ajo-olosuhteisiin nähden. Useissa automalleissa suosittelemme öljynvaihtoväliksi 10 000–15 000 ajokilometriä.

Pitämällä auton huoltokirjan ajan tasalla, tiedät aina koska öljynvaihto pitää tehdä.

Mitä öljynvaihtoon kuuluu?

Auton öljynvaihdon voi toki tehdä itsekin, mutta kaikista helpoin ja siistein tapa hoitaa homma on tuoda auto meille huoltoon. Öljynvaihdon yhteydessä voimme samalla tarkistaa auton yleiskunnon ja esimerkiksi jakopään mahdollisen vaihtotarpeen, tai tehdä muut vuosihuoltoon kuuluvat toimenpiteet, joiden jälkeen autoilu on taas turvallista ja mukavaa seuraavan vuoden ajan.

Tuomalla auton huoltoon öljynvaihtoon, voit olla varma vaihtoprosessin sujumisesta ja siitä, että autosi moottoria hellitään vain laadukkaimmilla moottoriöljyillä. Käytämme Elovainiolla Mobilin ja Comman öljyjä, ja suoritamme tarvittaessa puhdistuksia Tec4:n aineilla. Auto- ja moottorikohtaisesti oikeanlaisen moottoriöljyn valitseminen on avaintekijä, jolla voidaan varmistaa moottorin toimivuus kaikissa sääolosuhteissa ja eri lämpötiloissa.

Me huolehdimme autoosi sopivasta öljystä, riittävästä öljyn määrästä sekä tarvittaessa tiivisteiden, suodattimien tai suodattimen patruunan vaihdosta. Huolehdimme myös vanhan jäteöljyn oikeaoppisesta hävittämisestä. Voit vain kurvata autohuoltoon ja jatkaa öljynvaihdon jälkeen matkaa hyvillä mielin.

Automaattivaihteiston öljynvaihto

Moottorin voiteluöljyn vaihdon lisäksi myös automaattivaihteisto voi vaatia öljynvaihtoa. Auton valmistaja on mahdollisesti määritellyt vaihteistolle öljynvaihtovälin, mutta myös ns. LifeTime -huolto-ohjelmia on olemassa, joissa vaihteistoöljyn vaihtoa ei edellytetä. Kuten moottoriöljy, myös automaattivaihteiston öljy karstoittuu ja likaantuu käytössä. Vanha epäpuhdas öljy voi rikkoa vaihteiston tai kytkimen hyvin yllättäen, joten kaikkiin automaattivaihteiston ylimääräisiin ääniin, nykimiseen, tehohävikkiin ja vaihteiden epätavalliseen vaihtumiseen kannattaa reagoida nopeasti.

Automaattivaihteiston öljynvaihto tehdään tyypillisesti noin kolmen vuoden tai 50 000–60 000 km välein, mikäli vaihteisto toimii oikein eikä oireile. Vaikka auton valmistaja ei olisi määritellyt automaattivaihteiston öljyn vaihtoväliä, voidaan Suomen olosuhteissa suositella esimerkisi 60 000 km tai neljän vuoden välein tapahtuvaa öljynvaihtoa. Automaattivaihteiston öljynvaihto kannattaa teettää ammattilaisilla autohuollossa, jotta vaihto voidaan tehdä huuhtelemalla ja näin varmistutaan siitä, että kaikki mahdolliset rippeet vanhasta öljystä saadaan pois.

Erikoisosaamistamme on VAG-konsernin käyttämän DSG-automaattivaihteiston huolto ja oireilu.

Sijaisauto huollon ajaksi 39 € (sis. polttoaineen)

Elovainion autohuolto ay

Avoinna: ma-pe 07:00-17:00

GSM: 0400 589 254
Email: info@elovainionautohuolto.fi

Elovainiontie 15,
33470 YLÖJÄRVI
Y-tunnus: 2271039-6

Yhteistyössä:

Käytämme autohuollossa TEC4 tuotteita.

AD-laskulla aina 30 vrk korotonta maksuaikaa!

AD-Ajoturvan tiepalvelu tulee auttamaan sinua teknisen vian tai ulosajon sattuessa minne tahansa ympäri vuorokauden!